Συμμετοχή Εκπροσώπων του «Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων» (ΟΑΕΠ) στη Συνεδρίαση της «Ομάδας Εξαγωγικών Πιστώσεων» του Συμβουλίου της Ε.Ε. που διοργανώθηκε από την Ουγγρική Προεδρία στη Βουδαπέστη την 12-13 Μαϊου, 2011.

 Προσκεκλημένοι  από την Ουγγρική Προεδρία για  να συμμετάσχουν στην παραπάνω συνεδρίαση ως εκπρόσωποι της Ελλάδας, ήταν ο Γενικός Δ/ντής του ΟΑΕΠ κ. Βασίλειος Λάζαρης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Οργανισμού Δρ. Κλέαρχος Ευστρατόγλου.Σημειώνεται ότι από το 1994 μέχρι και σήμερα, ο Δρ. Κλέαρχος Ευστρατόγλου συμμετείχε σε όλες τις μηνιαίες συνεδριάσεις της «Ομάδας Εξαγωγικών Πιστώσεων» στις Βρυξέλλες, σαν Αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Στα πλαίσια  της συμμετοχής τους, οι δύο εκπρόσωποι του ΟΑΕΠ επισκέφτηκαν τα γραφεία του MEHIB (ΟΑΕΠ Ουγγαρίας) όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν επί 90 λεπτά με τον Managing Director του MEHIB κ. Simon CSABA για δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, σε θέματα ανταλλαγής εμπορικών πληροφοριών και τεχνογνωσίας που αφορούν στην ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων, καθώς και σε θέματα συνασφάλισης και αντασφάλισης. Η συζήτηση έγινε σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα, με σαφέστατη την πρόθεση της Ουγγρικής Πλευράς για υπογραφή «Συμφωνίας Συνεργασίας» μεταξύ του Ελληνικού και Ουγγρικού ΟΑΕΠ (ECIO – MEHIB).Οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΠ είχαν προετοιμάσει την παραπάνω συνάντηση από την Αθήνα, ενώ παρέδωσαν στον Ούγγρο Δ/ντή σχέδιο «Συμφωνίας Συνεργασίας» προκειμένου να εξετασθεί από τη Νομική Υπηρεσία του Ουγγρικού ΟΑΕΠ και στη συνέχεια να υπογραφεί από τους αρμόδιους εκπροσώπους της Διοίκησης των ΟΑΕΠ Ελλάδος και Ουγγαρίας.Εκτός από  την παραπάνω συνάντηση, οι δύο εκπρόσωποι του Ελληνικού ΟΑΕΠ είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των Αντιπροσωπειών Γερμανίας, Ισπανίας και Πολωνίας για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των ΟΑΕΠ Ελλάδας, Γερμανίας, Πολωνίας και Ισπανίας (ECIO, EULER HERMES, KUKE, SESCE), φυσικά με υπογραφές διμερών «Συμφωνιών Συνεργασίας». Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, να στείλει άμεσα ο Ελληνικός ΟΑΕΠ στους τρεις παραπάνω ξένους ΟΑΕΠ επιστολή-πρόταση με συνημμένο σχέδιο «Συμφωνίας Συνεργασίας».

Τέλος, σημειώνεται  ότι ο Ελληνικός ΟΑΕΠ, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει να φανεί χρήσιμος στους Έλληνες εξαγωγείς, διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες του με τους αντίστοιχους ΟΑΕΠ του εξωτερικού. Από το Φεβρουάριο 2011 και μέχρι σήμερα, έχουν υπογραφεί «Συμφωνίες Συνεργασίας» με τους ΟΑΕΠ Ιταλίας (SACE), Ρουμανίας (EXIMBANK Romania), Βουλγαρίας (BAEZ) και Σερβίας (AOFI), ενώ αναμένεται η απάντηση για σχετική υπογραφή Συμφωνίας από τους ΟΑΕΠ Τουρκίας (TURK-EXIMBANK) και Ρωσίας (VNESHECONOMBANK).

Τα άρθρα μας

  • Ασφάλιση Πιστώσεων, πόσο είναι αναγκαία;

    Ένας κλάδος που στις μέρες μας παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη είναι ο κλάδος της ασφάλισης πιστώσεων. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου κλάδου οφείλεται στην αδυναμία ορισμένων εταιρειών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους προμηθευτές τους.

Γνωστοποιήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρατείνει μέχρι την 31.12.2013
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρατείνει μέχρι την 31.12.2013 την ισχύ του ευνοϊκού καθεστώτος Ασφάλισης των Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων που παρέχονται προς Έλληνες Εισαγωγείς

Αποκατάσταση του Προβλήματος για τις Ελληνικές Εισαγωγές
Αποκατάσταση του Προβλήματος για τις Ελληνικές Εισαγωγές «Επί Πιστώσει» από Χώρες- Μέλη της Ε.Ε


Άτυπη Συνεδρίαση CWG, 12-13 Μαϊου 2011

Συμμετοχή Εκπροσώπων του «Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων» (ΟΑΕΠ) στη Συνεδρίαση της «Ομάδας Εξαγωγικών Πιστώσεων» του Συμβουλίου της Ε.Ε. που διοργανώθηκε από την Ουγγρική Προεδρία στη Βουδαπέστη την 12-13 Μαϊου, 2011.

Οι συνεργάτες μας